25.04.2024 - info@kobitrend.com +90 850 304 7064

BİMUD’dan Çığır Açacak Projeler

BİMUD’dan Çığır Açacak Projeler

Bilim Adamları ve Mucitler Genel Merkezi, ülkenin sosyo, ekonomik ve daha birçok alanlarında sorun ve çözümlerine ilişkin projeler üretmeye devam ediyor.

Gelişmiş ülkelerde üretimin en başlıca temel kaynağın tarım olduğuna dikkat çeken Bilim Adamları ve Mucitler Derneği Genel Başkanı Yusuf Uygur Türkiye’nin oldukça verimli ovalara sahip olduğu ve kaliteli üretimin insan sağlığı açısından oldukça önemli bir yer teşkil ettiğini vurguladı.

Tarım ve hayvancılıkla birlikte ormanların ülke içinde çok önemli ve değerli olduklarının tek tek ifade edildiği raporda, ülke ve bölgemiz ile dünyanın ihtiyaçlarını belirlemek adına şu ayrıntılara yer verildi:

FINDIK: Sakarya’mız fındık üretiminin en çok olduğu ildir. Fındık borsamızı kurup üretici ile uzun vadeli anlaşmalar yapabiliriz. Kendi pazarımızı oluşturabilir ve bize bağlı çiftçilerimizin kazançlarını muazzam bir şekilde artırabiliriz. Bu borsayı Türkiye geneline yayabilir başta Karadeniz olmak üzere diğer illerde bütünleşebiliriz. Sakarya her konuda öncül bir ilimiz olabilir.

ÜZÜM: Üzüm ilimizde yetişmekte ve verimli bir ürün olduğu ortadadır. Tek sorun markalaşma tanıtım ve pazarlamadır. Tabiî ki gübre ilaçlama gibi giderlerimiz mevcuttur. Tarımsal giderler ile ilgili yeni tarım yönetimi bilimsel ve teknik araştırmalarla gerekirse üretim yaparak giderleri en az %70 oranında düşürülecektir.

ŞEKER PANCARI: Şeker üretimi ilimiz Sakarya başta olmak üzere ülkemiz için de altın kadar değerlidir. Şeker pancarından sadece şeker değil yem, gübre ve enerji üretebiliriz. Bize şeker pancarı akılcı ve iyi niyetli üretimle ucuz yem, ucuz enerji ve ucuz gübre kazandırabilir. Dahası bize Arge ve inovasyonda bilimsel çalışmalarda çok iyi yapı taşlarından biri olacaktır.

BİLİMSEL SERACILIK: Sakarya, Akyazı, Taraklı ve Sapanca ilçelerinde jeotermal kaynakları mevcuttur. Seracılığın ana şartlarından biri olan bitki için iklim şartlarını oluşturmalıyız. O zaman ilimiz akıllı seracılık için uygun hale gelir. Akıllı seracılıkla ve akıllı tarım yöntemi ile ülkemize örnek teşkil edebiliriz. Enflasyonu durdurabilir Sakarya Ovası ve diğer illerimizle Türkiye’de bir çığır açabiliriz.

ÖZGÜN KOOPERATİF DOĞRU BORSA:
Göl karpuzu, kabak ve mısır gibi ürünlerle kendi pazarını oluşturacak profesyonel ekiplerle desteklenecektir. Binlerce çiftçimizin zenginleşmesi binlerce insanımıza yepyeni bir iş alanı oluşturmasına ve gerek sağlık gerek gıda gerek sanayimize hammadde kaynağı oluşturmasına öncülük edecektir.

Hayvancılık ve et kombinası kurulacak, zaten daha eti tavuk ve yem sanayi gelişmiş olan ilimizde hayvan üretim çiftliklerinin yetersiz olması ana sorundur. Niyetimiz akılcı yaklaşımla önce vatandaşlarımıza sağlıklı ve ucuz ürün üretmek olmalı. Sonra da ihracat odaklı pazar oluşturmak olmalıdır.

Son olarak ucuz kırmızı beyaz et ve balık gibi su ürünlerinin üretilmesi konusuna değinilen ve BİMUD tarafından hazırlanan raporda,” İlimizde yaylalarımız ve ilave edilecek mera sahalarımız oldukça uygundur. Tarımsal ürünlerimizden ucuz yem üretmek son derece basittir. Doğru paylaşımcı akıl ortaya koyarsak çözülmeyecek sorunlar kalmaz. Sağlıklı ve ucuz ürün üretmek ve üreticilerimizi doğru desteklemek halkımıza en başta umut olacaktır.” ifadelerine yer verildi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ