26.12.2024 - info@kobitrend.com +90 850 304 7064

En Kârlı 50 İş Fikri

Ahmet Sarıtaş

Yazarın şu ana kadar yazılmış 40 makalesi bulunuyor.

Bir iş kurmanın en büyük temel amaçlarından biri kar elde etmektir ve bunun için de en karlı iş fikri araştırılıp hayata geçirilmesi gerekir. Kısa sürede para kazandıran işleri uzun vadede elde tutmak, güç gibi görünür ama imkânsız da değildir.

Ekonomik özgürlük ve rahat bir hayata sahip olmak herkesin isteğidir. Ancak, hiçbir şey yapmadan bunu sağlamak mümkün değil. Eldeki imkânları değerlendirerek, çok iyi gelir elde edebilirsiniz.

İş yapmak istediğiniz sektörü belirlemek, sağlıklı bir pazar araştırması yapmak da diğer önemli hususlardır. Ayrıca bütçenizin de kuracağınız işe yeterli olması da önemlidir ki, iş kurmak için borç almak zorunda kalmazsınız.

Küçük bir bütçe ile başlayacağınız ve kısa sürede iyi kar elde edeceğiniz, ayrıca işinizi uzun süre sürdürebileceğiniz en karlı 50 iş fikri hangileridir?

Türkiye’nin en büyük iş fikirleri deposu Kobi Vadisi olarak, yeni girişimcilerin ve iş kurmak isteyen kişilerin genellikle ilk tercihi olan iş modellerini araştırıp, sizin için hazırladık.

En Çok Kazandıran İş Modelleri

Her iş fikri, doğru değerlendirildiğinde iyi kar getirir. Ancak bazı işler, doğru yapıldığında karınızı 3’e, 5’e katlar. Bu iş fikirleri hangileridir?

1- Halı Yıkama Dükkânı Açmak

Özellikle çalışan kadınların ve apartman hayatına sıkışıp kalmış kadınların en büyük sorunu kirlenen halıların yıkanması olmaktadır. Bunun için 1 numaralı kurtarıcı olan Halı Yıkama Dükkânı açmak, en karlı iş fikirlerindendir.

Gerekli dükkânın kiralanması, izinlerin alınması, ekipmanların tedariği ve personel ücretleri dâhil 100 Bin TL ye açacağınız halı yıkama dükkânında, sürekli olarak iş yapıldığından, aylık 15 bin TL kazancınız olacaktır. Bu iş yoğunluğuna göre ve özel dokuma halıların yıkanması biraz daha pahalı olacağından, kazanç daha da artabilir.

Aylık masraflar çıktığında size 10 Bin TL gibi bir kar kalır ki bu da ilk kuruluş maliyetini 1 yıldan daha az sürede kurtarabileceğiniz anlamına gelir.

2- Aktar (Baharatçı) Dükkânı Açmak

Yemek kültürünün oldukça gelişmiş olduğu ülkemizde, aktar dükkânları en iyi kar getiren işlerden biri olarak görülmektedir. İnsanlar, farklı lezzetleri denemeyi sever ve bir yemeğe en büyük lezzeti baharatlar verir. Ayrıca aktarların, hastalıklarda insanların şifa niyetine bitkileri bulabilecekleri yerler olduğunu da söyleyebiliriz.

Aktarların bilgileri dâhilinde hazırlamış oldukları bitkisel karışımlar ve çaylar, pek çok kişi tarafından talep görmektedir. Bu da aktarların özellikle kış aylarında, bu ürünleri satarak daha iyi kar etmelerine sebep olur.

50 metrekarelik bir dükkânda, ilk maliyetleri ile birlikte, başka bir aktar dükkânının olmadığı bir yerde, 200 Bin TL ile 500 Bin TL arasında bir maliyetle açacağınız aktar dükkânında bir süre sonra çok iyi kazanç elde edebilirsiniz.

3- Temizlik Ürünleri Satışı Yapmak

Özelikle son zamanlarda daha da kıymetlenen temizlik ürünlerinin satışını yapmak, en karlı iş fikirlerindendir. 50 Bin TL ye satış-pazarlama ve tanıtım üçlüsünü de devreye sokarak kuracağınız bir temizlik ürünleri satış dükkânı, size iyi kazanç getirecektir.

Ürünlerin kaliteli olması, bilinen markaların ürünleri olması ve insanların güveniyor olması en önemli satış etkenlerindendir. Hiç kimse içeriğini bilmediği temizlik ürününü satın almaz. Bu yüzden piyasadaki tanınan tedarikçilerle çalışmanız ve onların ürünlerini satmanız, maliyetlerinizi kısa sürede geri kazanmanızı sağlayacaktır.

4- İkinci El Eşya Satışı Yapmak

Piyasadaki pek çok 1. el ürünün oldukça pahalı olması ve insanların alım güçlerinin bu eşyalara yetmemesi, ikinci el eşya satışını hayata geçirmekle kalmamış, ayrıca en karlı iş fikirleri arasına da sokmuştur. İkinci el eşyalar, pek çok insanın ihtiyaç duyduğu, ancak ederleri yüzünden satın alamadıkları eşyaları alma imkânı sunar.

İlk etapta küçük bir dükkân kiralayarak ve gerekli izinlerinizi alacağınız dükkânda, ilk maliyet genellikle dükkân kirası, nakliye araç kirası ve çalışan kişiler olacaksa onların giderleri olacaktır.

Satış yapacağınız eşyalar; kendi kullanmadığınız eşyalarınız ya da arkadaş çevrenizden gelen eşyalar olduğunda, çok fazla bir maliyetiniz olmayacaktır. Cüzi miktarda başkasından aldığınız eşyayı, alış fiyatınızın az üzerinde sattığınızda iyi kazanç elde edebilirsiniz.

10 tane satış yaptığınız üründen 1000 TL kazanabileceğiniz gibi, tek bir üründen 1000 TL kazanmanız mümkündür ve bu da karınızı artıracaktır.

5- Ayakkabı Mağazası Açmak

Ayakkabı günümüzde, temel insan ihtiyaçları arasından daha çok bir aksesuar olarak kullanılıyor. Hem kadınlar hem de erkekler kıyafetlerine göre uygun ayakkabıları olmasını istiyor. Artık eski yıllarda olduğu gibi, iki kışlık bir yazlık ayakkabı yerine, 10 farklı çeşitte ayakkabı olmasını isteyen insanlar var.

50 Bin TL ile 100 Bin TL arasında değişen bir maliyetle kuracağınız ayakkabı mağazanız size iyi kazanç getirecek. Dilerseniz, ayakkabı tasarım eğitimi alarak da özel tasarım ayakkabılar üretip, mağazanızda satarak yüksek kazanç elde edebilirsiniz.

Ayakkabı mağazanızda ayakkabıya ek olarak, ayakkabıya uyacak cüzdan, kemer, şapka ve eşarp gibi aksesuarları da sattığınızda, kazancınız daha da katlanarak artacaktır.

6- Kahve Dükkânı Açmak

Farkında iseniz artık pek çok yerde hatta en ücra sokaklarda bile kahve dükkânı açılıyor. Bunun nedeni ürünlere olan taleplerin hızla artması. Ta Osmanlı’dan bu yana kahve, ülkemizin en önemli kültürlerinden biri haline geldi. Hatta Türk kahvesi, pişirilme şekli nedeniyle de dünyaca ünlü.

En popüler ve karlı iş fikirlerinden olan kahve dükkânı açmanın maliyeti, dükkânın açılacağı bölgedeki dükkân kiraları, satılacak ürünlerin çeşitliliği, gerekli ekipmanların alımı ve çalışacak personel sayısına göre farklılık gösteriyor. Ancak etkili ve güzel bir konsept kahve dükkânı açmak için en az 75-100 Bin TL’yi gözden çıkartmanız gerekecek.

Bir fincan Türk kahvesinin en düşük satış değerinin 6 TL, kahve çeşitlerine göre fiyatlarının yükseldiğini düşünerek ve lokasyonu doğru belirlediğiniz takdirde, en az 1 yıl içinde, harcamış olduğunuz parayı geri alabilir ve kazanç elde edebilirsiniz.

7- Blogger Olmak (Blog yazarlığı yapmak)

Çevrimiçi dünyanın en popüler ve kazandıran işlerinden biri, son zamanların gözdesi bloggerlik, iyi kazanç getiren işlerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle yazma kabiliyetiniz varsa, insanlarla bilgi paylaşımını da seviyorsanız, hem sevdiğiniz işi yapıyor hem de yazdığınız yazıların okunma oranı ve ziyaretçi sayınıza göre kazanç elde ediyor olacaksınız.

Blog sayfanızdaki paylaşımlarınızı sosyal medyada paylaştığınızda da okuyucu kitleniz ve buna bağlı kazancınız da artacaktır. Üstelik çok büyük bir maliyet gerektirmeden. Profesyonel bir site kurmanın maliyeti 1.500 TL ile 5.000 TL arasında değişiyor.

Ücretsiz blog sayfalarından açtığınız sayfanızı, profesyonelleştirdiğiniz takdirde kazancınız daha da artacaktır. Bunun için insanların ilgi duydukları alanlarda blog sitesi açmanız önemlidir.

8- Spor Salonu Açmak

1000 metrekare alan için spor salonu açma maliyeti 500.000 TL, 500 metrekare alan için spor salonu 300.000 TL, 100 metrekare alan için spor salonu 100-150 bin TL arasında değişen maliyetlerle, doğru lokasyonu belirlediğinizde ve talep gören bir yerde spor salonu açmak, en karlı iş fikirlerinden biridir. Özellikle çalışan kişilerin, iş çıkışı gelebilecekleri, ulaşımı kolay, güvenli ve temiz bir ortamda spor yapmalarını sağladığınızda, müşteri memnun kalacak ve başkaların da sizi tercih etmesine neden olacaktır.

Bu kriterleri göz önüne alarak açtığınız spor salonunuz, size birkaç yıl içinde maliyetlerinizi geri verecektir. Ayrıca spor aksesuarları ve cihazları satışı yaparak da kazancınızı katlayabilirsiniz.

9- Otomobil Yedek Parça Dükkânı Açmak

Otomotiv sektöründeki en karlı iş fikirlerinden biri, otomobil yedek parça dükkânı açmaktır. Otomobilleri seviyor ve yedek parçaların her birinin ne işe yaradığını çok iyi biliyorsanız, bunu işe döküp iyi kazanç elde edebilirsiniz.

İlk çapta küçük bir dükkân açıp işinizi ilerletebilirisiniz. Şehir içinde yedek parça dükkânı açma işi cazip gelse de, bu iş için en uygun yerler oto sanayi siteleridir. Oto tamircilerinin yedek parça ihtiyaçları hiç bitmediğinden dolayı, burada en az 25-50 Bin TL ile kuracağınız otomobil yedek parça dükkân, size iyi kar getirecektir.

10- Sürücü Kursu Açmak

Otomobillerin artık lüks ihtiyaçtan çıkıp, birer zorunluluk haline dönüşmesiyle, hem otomobil satın alma hem de sürücü kurslarına gitme konusunda büyük artış yaşanmakta. 83 milyonluk nüfusu olan ülkemizde 23 milyonu aşan trafiğe kayıtlı araç var. Bu nüfusun neredeyse ¼’üne eşit. Yeni neslin otomobil tutkusu da sürücü kurslarına olan talebin artmasına neden oluyor ki bir araç sahibi olsun olmasın, pek çok kişi ehliyet kurslarına başvuruyor.

Alanında uzman kişilerle çalıştığınızda ve hizmetinizi doğru tanıttığınızda, rakiplerinizi geride bırakarak iyi kazanç elde edersiniz. İlk maliyetler tahmini olarak, kullanılacak araçların kirası, personel ücretleri, bina kirası, kullanılacak araç ve gereçlerin temini derken, en iyimser tahminle,

50 Bin ile 150 Bin TL arasında değişebilir. Öğrencilerin dönemsel eğitim aldıklarını düşünerek iyi kazanç elde edebilirsiniz.

11- Dans Kursu Açmak

Özellikle genç kuşağın dans etmeyi sevmesi, yaşı daha büyük olanların da tango ve vals gibi danslara olan merakı nedeniyle, dans kursları oldukça popüler hale geldi. Ancak bu işi kurmanın en önemli kuralı dansa ilginizin olmasıdır. Sonuçta hiç bilmediğiniz bir işte başarılı olma şansı, bilerek yaptığınız işte çok daha düşüktür.

Açacağınız dans kursunda, hangi dans derslerinin verileceğini belirleyerek, kazanç elde etmenizi daha iyi belirleyebilirsiniz. Konumunuza göre 25-60 Bin TL arasında bir maliyetle kuracağınız dans kursunuzda, tango, vals ve bale gibi özel dersler vererek kazancınızı daha da artırabilirsiniz.

12- Emlak Ofisi Açmak

Daha önceleri herhangi bir eğitim şartı aranmazken, artık devlet bu sektörde hızla artan emlak ofislerinde, emlak bilgisi olmayan kişilerin iş kurmasını engellemek amaçlı diploma ya da belge şartı aramaktadır. Emlak, sadece ülkemizde değil, dünyada da en çok kazandıran sektörlerdendir.

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kurslara ya da imkânınız varsa ikinci üniversite kapsamında, emlak danışmanlığı bölümlerinden mezun olarak, bu işi rahatlıkla yapabilirsiniz. İlk etapta 15–20 Bin TL maliyetle kuracağınız emlak ofisi, birkaç ay içinde maliyetlerinizin kat kat üstünde kazanç elde etmenizi sağlayabilir.

13- Erkek Giyim Mağazası Açmak

Erkek giyim sektöründe faaliyet göstermek, sadece ülkemizde değil, dünyada en çok kazandıran işlerden biridir. Tasarım yeteneğiniz varsa, kendi tasarladığınız erkek kıyafetlerini açacağınız mağazada satışa sunabilir ya da piyasanın ünlü mallarını bünyenizde bulundurabilirsiniz.

İlk etapta küçük bir dükkân olarak başlamak için 100–150 Bin TL arasında bir maliyeti gözden çıkartmalısınız. Markanız tanınır hale geldiğinde, sadık müşteriler edindiğinizde ise bu paranın 10 mislini kolaylıkla kazanabilirsiniz.

14- Bebek Ürünleri Satışı Yapmak

Bebek ürünleri satışı yapmak, kazanç potansiyeli en güçlü işlerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Bebek ürünleri, piyasada en çok talep gören hizmetlerden biri. Her yıl çok sayıda bebek dünyaya geliyor ve annelerin de en iyisini istemeleri, bu sektörde kaliteli hizmet verildiğinde talebin, buna bağlı kazancın da yükseleceğini öngörüyor.

Tahmini olarak 50-100 bin TL arasında bir maliyetle açılan bebek ürünleri mağazanız, size bu maliyetleri en kısa sürede geri kazandıracaktır.

15- Kreş Açmak

Özellikle çalışan annelerin en büyük sorunu, eğer evde bakacak kimse yoksa çocuğunu bırakmak için uygun bir kreş aramak ve bulmak olacaktır. Kreşler, belirli saatlerde, kendilerine teslim edilen çocukların bakımlarını yapmak, uyku ve yiyecek ihtiyaçlarını karşılamak ve sosyalleşmelerini sağlamak için kurulan eğitim yuvalarıdır ve ilk şart çocukları sevmektir.

Çocukları çok seviyor ve ben bu işi yaparım diyorsanız, hem sevdiğiniz işi yapmak hem de iyi kazanç elde etmek için, maliyeti kira bedeli, alınacak eşyalar ve profesyonel eğitmen ücretleri ile birlikte tahmini 25 bin ile 75 Bin TL arasında tutmaktadır. Kreş ücretleri, konumunuza göre aylık 750 TL ile 1.500 TL arasında değişiklik göstermektedir ki, kreşinizi açıp insanlar sizi tercih ettiğinde kazancınız artacaktır.

16- Kurye İşi Yapmak

Özellikle büyük şehirlerde, hızlı akan iş hayatı, özel kuryelere olan talepleri artırmaktadır. Bilhassa motosikletli hizmet veren kuryeler daha çok talep görmektedir. Çünkü motosiklet, en hızlı ve kolay ulaşım araçlarından biridir ve genelde büyük şirketler ya da çok acil işi olanlar, bu kurye hizmetlerini tercih etmektedir. Özel kuryeler genelde acil evrak taşımasında tercih edilirler.

Kurye hizmetlerini başlatmak için en önemli gider araç maliyetidir, geri kalan ise personel, mülkün kiralanması ve iç donanımı gibi genel giderlerin maliyetleri 50 Bin ile 250 Bin TL arasında değişmektedir. Kurye şirketiniz tanınır hale geldiğinde bunun çok daha fazlasını kısa sürede kazanabilirsiniz.

17- Özel Ders Vermek

Özellikle bir eğitimci iseniz ya da bir alanda iyi bir bilgi sahibi iseniz veya bir üniversite öğrencisi iseniz, özel ders vererek karlı bir iş sahibi olabilirsiniz. Çocuklarının kalabalık ortamlarda iyi ders dinleyememesinden şikâyetçi ya da çocuğu bir dersten sürekli zayıf not aldığında, veliler özel ders alabilecekleri bir eğitmen aramaktadır.

Özel ders vermenin yüksek bir maliyeti yoktur. Sadece öğrencinin müfredatında olan ve branşınız ile ilgili kitaplardan edinmeniz gerekir. Özel ders vermek, günlük olarak öğrenci başına 75 ile 100 TL arasında değişmektedir. 5 öğrenciniz olduğunu varsayarsak ve haftada 3 gün eğitim verseniz ay sonunda iyi bir kazanç elde edebilirsiniz.

18- Pansiyon Açmak

Özellikle turistik bir bölgede yaşıyorsanız ve en az 5 -6 odalı bir eviniz varsa, burayı pansiyona dönüştürebilir ya da daha önce pansiyon olarak kullanılmış bir binayı, yine pansiyona çevirerek iyi kazanç elde edebilirsiniz.

Gerekli tadilatları yapmak, kullanılacak ürünleri satın almak ve gerekli izinleri almak için harcayacağınız maliyetler tahmini olarak tadilata bağlı olarak, 100-150 Bin TL arasında değişmektedir. 1 odanın geceliğinin en düşük 80 ile 100 TL arasında olduğunu düşünürsek, bu ücretler aylığa vurulduğunda ve giderler çıkartıldığında, iyi kazanç elde edebilirsiniz.

19- Organizatörlük Yapmak

İş toplantıları, özel partiler, düğün, doğum günü kutlamaları, yılbaşı kutlamaları ve bebek kutlamaları gibi pek çok önemli gün artık organizatörlerin himayesinde. Bu gibi durumlarla pek uğraşmak istemeyen kişiler soluğu organizasyon işi yapan kişilerde alıyor.

Bu da organizatörlüğü, iyi talep gören ve iyi kazanç getiren işler sınıfına dâhil ediyor. En küçük bir organizasyondan bile, maliyetler çıktığında aylık 15-20 bin TL gibi kazanç elde edebilirsiniz.

20- Drone İşleri Yapmak

Günümüzün trend işlerinden olan drone pilotluğu, az maliyetli iyi kazanç getiren işlerden. Bunun için öncelikle profesyonel çekimler için kullanabileceğiniz, kameralı bir drone almanız gerekecektir. Piyasada 250 TL ile 5.000 TL arasında fiyatlarla drone alabilirsiniz.

Drone ile iş yapmak için gerekli izin ve belgeleri aldıktan sonra, drone ihtiyacı olan her işte çalışabilirsiniz. Drone ile çalışmanın saati işe göre değişmekte. 1 saati 750 TL ile 1.000 TL arasında değişebiliyor. Aylık 15 iş alsanız size 15 Bin TL kazanç sağlar.

21- Güzellik Salonu Açmak

Güzellik salonu açmak, uzun yıllardır en karlı iş fikirlerinden biridir. Artık sadece kadınlar değil, kişisel bakımına özen gösteren erkekler de güzellik salonlarını tercih ediyor. Güzellik salonu açmak için belli eğitimlerden geçmek gerekli. Bunun için Milli Eğitime bağlı kurslara gidip, sertifikanızı ve dükkân açma ruhsatınızı aldıktan sonra işletmenizi açabilirsiniz.

Dükkânı açmak için dükkân kirası, ekipmanların alımı, yasal izinler, oda kayıtları ve personel ücretleri derken 100 Bin TL ile 150 Bin TL arası bir maliyete katlanılması gerekiyor. Salonunuzu açtıktan ve tanınmaya başladıktan sonra bu maliyetleri kolayca geri alabilirsiniz.

22- Sigorta Acentesi Açmak

Sigorta sektörü ülkemizde yüksek potansiyelli işlerden biridir. Türkiye’de 22 bine yaklaşan sigorta acentesinin olduğunu düşünürsek, bu sektörün popülaritesini görmüş oluruz. Sigortacı olmak için ilgili bölümden 4 yıllık mezun olmak ya da farklı bir bölümden mezun olduktan sonra, sigortacılık eğitimi almak gerekmektedir.

Bir sigorta acentesi açmak için ilk maliyet olarak 50 ile 100 Bin TL arasında bir sermayeye ihtiyacınız olacaktır. işe başladıktan sonra en geç 1 yıl içinde yatırımınızı geri dönüştürebilirsiniz.

23- Öğrenci Yurdu Açmak

Özellikle üniversite şehrinde yaşıyorsanız, öğrenci yurdu açmak oldukça kazançlı olacaktır. Öğrenci yurtları Milli Eğitim Bakanlığı’nın izniyle açılan işletmelerdir. Öğrenci yurdu açmak için üniversite mezunu olmak gerekmektedir. Yurt binasının şartlara uygunluğu önemlidir.

Öğrenci yurdu açmanın maliyeti, bina kirası, gerekli iç donanım masrafları, yasal izinler ve personel ile birlikte 250–300 bin gibi bir maliyete katlanmak zorunda kalsanız da, öğrencilerin yurdunuzu tercih etmesiyle birlikte bu parayı kısa sürede geri alabilirsiniz.

24- Reklam Ajansı Kurmak

Tüm maliyetleri ile birlikte 10–15 bin TL civarında bir sermaye gerektiren reklam ajansını evde kurmaya karar verirseniz, bu maliyetin çok azında bir sermaye ile reklam ajansı kurabilirsiniz. Planlamanın iyi yapılması ve işe alınacak personelin, işinde deneyimli kişilerden oluşması gerekir.

Reklam ajansı açabilmek için, vergi dairesi, ticaret ya da meslek odası, gibi önemli yerlere başvurmak gerekiyor. Şirket türü, yasal prosedürler açısından çok önemli bir konu değildir fakat prestij ve güven babında sermaye şirketlerinin kurulması çok daha karlı olacaktır.

25- Çeviri Yaparak Para Kazanmak

Ana diliniz dışında İngilizce, Almanca, Rusça gibi herhangi bir dili, ana diliniz gibi konuşup yazabiliyorsanız, bu yeteneğinizi çeviri yaparak kazanca dönüştürebilirsiniz. Evden çalışmak ilk etapta sizin için daha maliyetsiz olacaktır.

Sosyal medya aracılığıyla bu yeteneğinizi tanıtıp, herhangi bir maliyet harcamaya gerek kalmadan, işinizi sürdürebilir ve iyi kazanç elde edebilirsiniz. Akademik, teknik ve ticari çeviriler yapabilir, kazanç elde edebilirsiniz. Çevrilerin 1 sayfasından 100-150 TL gibi bir ücret talep edildiğinden daha uzun sayfalı yazılarda daha çok kazanç elde edersiniz.

26- Danışmanlık Yaparak Para Kazanmak

Yıllarca bir şirkette üst düzey yöneticilik yaptınız ya da belli bir konuda uzmansınız. Emekli olduktan sonra da kariyerinize danışmanlık yaparak devam edebilirsiniz. İsterseniz evde çalışarak isterseniz yasal bir danışmanlık şirketi kurarak profesyonel olarak faaliyetlerinizde bulunabilirsiniz.

Danışmanlık ücretleri verilen hizmete göre farklılık göstermektedir. Danışmanlık ücreti minimum 1.000 TL maksimum 15-20 Bin TL arasındadır. Yani birkaç yere danışmanlık yaparak aylık 20 Bin TL nin üzerinde bir kazanç elde edebilirsiniz.

27- Fotokopici Açmak

Küçük bir dükkân, birkaç fotokopi makinesi, bolca fotokopi kâğıdı alarak, üniversite ya da okul yanına açacağınız bir fotokopi dükkânı, size oldukça iyi kazanç getirecektir. Özellikle sınav dönemlerinde öğrencilerin en çok ihtiyacı olan ders notlarını fotokopi haline getirdiğinizde günlük 1.000 TL nin üstünde bir kazanç elde edebilirsiniz.

28- Kırtasiyeci Açmak

Tıpkı fotokopici gibi okul ve üniversite bölgesine açacağınız bir kırtasiye dükkânı size iyi kazanç getirecektir. Öğrencilerin ihtiyacı olan kırtasiye ürünlerinin satışını yapmak için belediyeden ruhsat ve işletme izinlerini almanız gereklidir.

Kırtasiye ürünleri sadece okul malzemeleri ile sınırlı kalmıyor, ofis malzemeleri, ufak hediyelik eşyalar, ofis aksesuarları ürün yelpazesi içinde bulunabilecek ürün gruplarını oluşturuyor. Bunların satışını yaparak da gelirinizi artırabilirsiniz.

29- Çiçekçi Dükkânı Açmak

Özel günlerin en nadide hediyesi çiçeklerdir ve bu günlerde çiçek satışları büyük oranda artar. Bu da çiçekçilik sektörünü kazançlı işler arasında kılmaktadır. Çiçek piyasası milyon dolarlarla ifade ediliyor. Yaya trafiğinin yoğun olduğu bir yerde açacağınız çiçek dükkânınızda kesme çiçek, saksı çiçeği, teraryum ve çiçek tohumu satarak iyi kazanç elde edebilirsiniz.

Maliyeti ise, dükkânın konumu, alınacak ekipmanlar, çiçekler ve çalışacak personele göre değişiklik göstermektedir. Tahmini bir maliyet belirtecek olursak 50-100 Bin TL gibi bir maliyetle dükkânınızı açabilirsiniz.

30- Çay Ocağı Açmak

5-10 Bin TL gibi düşük sermayeli ve konumu iyi bir konumda açacağınız bir çay ocağı size iyi kazanç getirecektir. Çay ocağı açmak, konumunuzu iyi belirlediğinizde ve iyi çay demlediğinizde, riski en düşük işlerden biridir.

Ayrıca tost, poğaça gibi yiyecekler ve bitki çayları gibi farklı çaylar da satarak, kazancınızı artırabilirsiniz. Dükkânınızı açmak için hangi evrakların gerektiğini bağlı bulunduğunuz belediyeden öğrenebilirsiniz.

31- Sanal Asistanlık Yapmak

Özellikle işleri yoğun olup da bir ofise bağlı çalışmak istemeyen iş sahipleri, sanal asistanlık hizmetlerine yönelmektedir. En az lise mezunu iseniz, halkla ilişkiler konusunda iyi iseniz, evinizde bilgisayar, yazıcı ve internet bağlantını bir telefonunuz varsa, birkaç kişi veya firmaya sanal asistanlık hizmeti vererek ayda 2 Bin ile 5 Bin TL arası kazanç elde edebilirsiniz.

32- Terzi Dükkânı Açmak

Dikiş işlerinden anlıyorsanız ve kıyafet tasarlayıp dikme konusunda yeteneğiniz varsa, evinizden terzilik yapabilir ya da profesyonel olarak bir terzi dükkânı açabilirsiniz. Bu meslekten oldukça güzel kazançlar elde edebilirsiniz.

Dükkân kirası, makineler, dükkânda kullanılacak raflar, dikim için cansız manken ve kumaşlar gibi zorunlu ihtiyaçlar için ilk vadede 20–25 bin TL gibi bir sermayeye ihtiyaç vardır. Dükkânınız ve faaliyetleriniz tanındığında ise müşterilere yetişmekte zorlanabilirsiniz.

33- Evde Yemek Yapıp Satmak

Özellikle çalışan insanların en büyük sorunu önemli ve özel günlerde ikramları hazırlamak olacaktır. Yemek yapma konusunda yeteneğiniz varsa ve elinizin lezzetine güveniyorsanız, evde yemek yapıp satarak, ileride belki kendi küçük lokantanızı kurabilirsiniz.

Yapmanız gereken, evde yemek işi yapmaya karar verdiğinizde, gerekli olan malzemeleri satın almanız olacaktır. En fazla 1.000 TL ile 1.500 TL maliyet yeterli. Evde kullandığınız mutfak araç ve gereçleriyle bu işi yapmanız pek doğru olmaz. Sosyal medya aracılığı ile de adınızı duyurarak iyi kazanç elde edebilirsiniz.

34- Tuhafiye Dükkânı Açmak

Tuhafiyeciler, bir ev ya da kişiler için gerekli ürünlerin satıldığı yerlerdir. Mendil, çorap, perde halkası ve boncuk gibi eşyaların satıldığı yerler olan tuhafiye dükkânları, iyi kazandıran yerlerdir.

Tuhafiye dükkânının maliyeti dükkânın büyüklüğüne ve satılacak ürünlere göre değişmektedir. En düşük 50 bin TL: ye tuhafiye dükkânınızın maliyetini oluşturabilirsiniz.

Örgüyü seven kadınların ülkesinde olduğumuzdan tuhafiye dükkânınız sürekli müşteri çekecektir. Bu da iyi gelir getirmesi anmalındadır. Tuhafiye alanındaki tüm yenilikçi ürünleri getirtip sattığınızda, daha çok müşteri çekebilirsiniz.

35- Tavuk Çiftliği Kurmak

Tavuk yetiştirmek, özen isteyen bir iştir. Bir tavuk çiftliği kurmaya karar verdiğinizde, tüm detayları iyi planlamanız gerekir. Artık günümüzde anahtar teslim tavuk çiftlikleri tam donanımlı olarak işletmeci olmak isteyenlerin hizmetine sunulmuştur.

Tavuk çiftliği kurmanın maliyeti, yetiştirilecek tavuk sayısına göre değişkenlik gösterecektir. 500 tavukluk çadır ücreti 17 Bin TL 5.000 tavukluk çadır ise 400 Bin TL gibi bir maliyete kurulmaktadır. Tavuk fiyatlarının ve yumurta fiyatlarının artış gösterdiği zamanlarda iyi kazanç elde edilmektedir.

36- Seyahat Acentesi Açmak

Seyahat acenteleri, insanların seyahatleri hakkında fikirler veren, tüm işlemleri halleden bir hizmet sektörü olarak karşımıza çıkar. Seyahat etmeyi seviyorsanız ve bunu başkalarına yardımcı olarak profesyonelleştirmek istiyorsanız, bir seyahat acentesi kurup, yurt içi ve yurt dışı seyahatlerde insanlara yardımcı olabilirsiniz.

İster yasal izinlerinizi alarak isterseniz bir firmanın bayiliğini alarak işleteceğiniz seyahat acentenizden, 4 mevsim iyi kazanç sağlayabilirsiniz.

37- Esnaf Lokantası Açmak

Dükkân kirası, yasal izinler, mutfak malzemeleri, araç ve gereçler ile dükkânın iç mobilyaları için ilk etapta, dükkânın büyüklüğüne göre, 50 Bin TL ile 75 Bin TL arasında maliyetle, esnaf lokantanızı açıp, iyi gelir elde edebilirsiniz.

Bunun için dikkat etmeniz gereken, işyerlerinin olduğu bir konumda dükkânı açarak, her zaman temiz ve hijyen kurallarına uyan bir servis vermeniz olacaktır.

38- Araç Yıkama İşi Yapmak

Kendinize ait bir araç yıkama işi kurmak istiyorsanız, 30 Bin TL ile 150 Bin TL arası bir maliyeti gözden çıkartmanız gerekecektir. Ya da bayilik alarak da tanınmış firmanın adı altında işinizi yürütebilirsiniz.

Aracın iç ve dış temizliğinin yapılması önemlidir. ne kadar iyi hizmet verirseniz, o kadar kazancınız artacaktır. Özellikle sanayi bölgesinde açacağınız oto yıkama ya da petrol istasyonu yakınına kuracağınız araç yıkama firmanız, iyi kazanç getirecektir.

39- Katalogdan Ürün Satış İşi Yapmak

Pek çok tanınmış kozmetik, tekstil, sağlık ürünleri firmaları gibi işletmeler, katalog üzerinden satış işi yapacak elemanları bünyesine katmaktadır. Müşteri portföyü oluşturduğunuzda iyi kazanç elde edebilir ve pek çok avantajından yararlanabilirsiniz.

Emekli, ev hanımı ya da iş arayan öğrenci iseniz, size uygun zamanlarda müşterilerinize satış yaparak kazanç elde edebilirsiniz. Ayrıca kendinize özel ekip kurduğunuzda, onların satışlarından da ayrıca kazanç elde edeceğinizden, kazancınız daha da artacaktır. Ayrıca büyük bir maliyet gerektirmeyen bir iştir.

40- Temizlik Firması Kurmak

Hastaneler, okullar, kurumlar ve evler. Bunların temizlik ihtiyacını genelde profesyonel şirketler üstleniyor. Siz de bir temizlik firması kurarak, buraların temizlik işlerini yapabilirsiniz. Temizlik işi her daim karlı işlerdendir.

Küçük bir temizlik firması kurmak istiyorsanız tüm maliyetlerle birlikte 50 Bin TL gibi bir sermaye ile firmanızı kurup, işinde uzman elemanlar seçip, iyi kazanç elde edebilirsiniz.

41- Çamaşırhane Açmak

Çalışan kesimin ve en çok da öğrencilerin en büyük problemi kirli çamaşırların yıkanmasıdır. Çalışma hayatı yoğun olup bu işlere vakit ayıramayanlar için büyük kolaylıktır. Biraz maliyetli olsa da iyi gelir getiren çamaşırhane, özellikle yurt ya da işyerlerinin olduğu yerde açıldığında kazancı iyi olacaktır.

Ayrıca ütü hizmeti ve deterjan satış hizmeti vererek ya da çamaşırhane içine bir kuru temizleme açarak da gelirinizi 2-3 katına çıkartabilirsiniz. Maliyeti ise en az 70 bin TL’dir.

42- Vejetaryen Restoran Açmak

İnsanların artık daha sağlıklı beslenme konusunda bilinçlenmeleri üzerine vejetaryen restoranlara olan ilgi her gün artıyor. Aklınızda bir vejetaryen restoran açma fikri varsa, bunun araştırmasını çok iyi yapmalısınız.

Karlı ve rekabet gücü düşük olan vejetaryen restoran kurulumu diğer restoranlar gibi olup, diğer restoranlardan ayrılan özelliği ise yemek seçimi olacaktır. Bu yüzden en önemli olan, şefinizin bu işin ustası olması gerektiğidir.

43- Cep Telefonu ve Aksesuarı Satışı Yapmak

Bilişim ve teknoloji alanındaki her iş iyi kazanç getirir. Cep telefonları artık hayatımızın önemli bir parçası ve neredeyse bütün gün elimizde. Bu da telefon ve aksesuar satışı yapmak isteyenler için iyi bir kazanç demek.

Cep telefonları, bataryalar, telefon kılıfları, kulaklık ve şarj cihazları satışı yaparak iyi kazanç elde edebilirsiniz. Dükkânın büyüklüğü, içindeki malzemelere bağlı alarak 30 Bin TL ile 100 Bin TL arasında bir maliyetle açacağınız cep telefonu ve aksesuarları satışından aylık 10 Bin ile 15 Bin TL arasında bir kazanç elde edebilirsiniz.

44- Elektrikçi Dükkânı Açmak

Elektrik malzemeleri satışı yapmak, her zaman kazandıran işlerden biridir. Lambalar, elektrik kabloları gibi ürünlerin satışında ve evin ya da inşaatın elektrik sistemlerinin döşenmesinde elektik ürünleri satan yerlere çok fazla ihtiyaç duyulmaktadır.

Dükkân kirası ve genel gider maliyetleri ile tahmini 25 Bin ile 50 Bin TL arasında açacağınız dükkânın maliyeti, konuma ve içindeki malzemelere göre farklılık göstermektedir.

45- Su Bayiliği Almak

Günümüzde musluk sularının temizliğine güven duyulmadığından dolayı insanlar su bayilerinin satışını yaptığı doğal kaynak sularını tercih etmektedir. Bu da su satısı yapar dükkânların iyi kazandığı anlamına gelir.

Toplam açılış maliyeti 25 Bin TL tutarında olan su satışı bayisi açtığınızda ve insanlar satışını yaptığınız suyu tercih ettiğinde, çok iyi bir kazanç elde edebilirsiniz.

46- Medikal Ürün Satışı Yapmak

Sağlık ile ilgili her alanda satış yapmanın iyi bir gelir getirdiği gerçeğini hepimiz biliriz. Medikal ürünler, özellikle son aylarda en iyi gelir getiren işler arasında yarını aldı. Talebin yoğun olduğu ancak insanların ulaşmakta zorlandığı ürünleri sattığınızda kazancınız daha da artacaktır.

Ortalama olarak 50 Bin TL gibi bir maliyetle açacağınız medikal ürün satış dükkânınızda 6 ay içinde maliyetlerinizi geri kazanabilirsiniz. Satışlarınıza göre bu dönem daha da kısa sürebilmektedir.

47- Büfe Açmak

Şehrin en işlek yerinde açacağınız küçük bir büfe ile gazete, dergi ve su satarak bile çok iyi gelir elde edebilirsiniz. Büfe açmanın maliyeti yüksek bir iş değildir. Belediyeden alınan izinler, vergiler ve dükkân açma bedelleri ile 20 bin ile 50 bin TL gibi bir bedel ile sermayenizi oluşturabilirsiniz.

Açtığınız büfeden elde edeceğiniz kazanç, büfenin bulunduğu konuma göre değişecektir. Aylık 3.000 TL ve 10.000 TL arasında kazanç elde edebilirsiniz.

48- Apartman ve Site Yönetim Şirketi Açmak

Özellikle büyük şehirlerde site ve apartman yönetimi, bu işi yapan profesyonellere emanet. Apartman ve site yönetimi kolay olarak görülse de aslında oldukça zordur. Ancak getirisinin iyi olduğunu söylemek de mümkündür. Bir apartman ve site yönetim şirketi kurarak, aldığınız işe göre, 5 Bin TL ile 50 Bin TL arasında değişiyor.

İşin eğitimini almanız önemli. Bunun için Milli Eğitim Bakanlığı’nın bünyesindeki bir kursa gitmeniz ve belgenizi almanız önemli.

49- Solucan Gübresi Üretip Satmak

Son birkaç yılda zirve yapan solucan gübresi üretimi ve satımı, oldukça kazançlı iş fikirleri arasında yerini aldı. 5 Ton solucan gübresinin fiyatı 10 Bin TL’den satılıyor.

Hazır üretim tesislerinden satın alarak solucan gübresi üretimi yapabilirsiniz. Hazır tesis kurulumu ile birlikte 2.500 TL ile 13 Bin TL arasında değişiyor. Üretim yapmaya başladığınızda ise yıl sonunda aylık 10 Bin TL kazanabilirsiniz.

50- Oyuncak Dükkânı Açmak

Oyuncaklar artık sadece çocukların değil büyüklerin de talebinde olan bir ürün. Özellikle model oyuncaklar son zamanlarda ilgi görüyor. Oyuncak dükkânı açma fikriniz varsa bunun maliyeti dükkân kirası, satılacak oyuncakların alınması ve personel derken, dükkânın büyüklüğü ve açılacağı konuma göre 50 ile 200 Bin ve hatta 500 Bin TL’ye kadar maliyeti olabiliyor.

Oyuncak fiyatları da en düşük 10 TL’den başlıyor. İşlerin iyi gittiği dönemlerde aylık 15-20 Bin TL’ye kadar kazanç sağlayabilirsiniz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ